Składniki
Składniki:
250g masła
200g cukru pudru
400ml twarogu sernikowego
300g herbatników maślanych (zmielonych)
Dodatki:
5 szt. wafli kwadratowych
100g czekolady mlecznej
100g czekolady białej
Przepis
![]()
![]()
![]()
Do miski dajemy masło, ser oraz cukier puder.
![]()
Wszystko razem miksujemy na gładką masę.
![]()
Następnie dodajemy herbatniki maślane.
![]()
Miksujemy do połączenia się składników.
![]()
![]()
Masę dzielimy na cztery części i kolejno smarujemy wafle, układając jeden na drugim.
![]()
Kroimy na 8 pasków, a następnie na 3, wyjdą nam 24 sztuki równych wafelków.
![]()
Roztapiamy obie czekolady, każdą osobno .
![]()
![]()
Każdego wafla obtaczamy z dwóch stron, w różnych czekoladach.
![]()
Wafle odstawiamy do zastygnięcia czekolady.
![]()
Smacznego!