Składniki
schab wieprzowy
boczek
cebula
kiszona kapusta
czosnek
majeranek
sól
pieprz
oliwa
Przepis
Schab nacinamy w odstępach 3-4 centymetrowych.
![]()
Następnie kroimy plasterki boczku oraz cebuli.
![]()
![]()
Schab wkładamy do naczynia żaroodpornego. W powstałe nacięcia wkładamy boczek oraz pojedyncze plastry cebuli.
![]()
Tak przygotowany schab doprawiamy solą, pieprzem, posypujemy majerankiem oraz nacieramy wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
![]()
Całość polewamy oliwą zaś po bokach wykładamy kiszoną kapustę.
![]()
![]()
Tak przygotowane mięso pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 90 minut.
![]()
![]()
I gotowe.
Będzie to super propozycja na obiad w pierwszy lub drugi dzień świąt.
![]()
![]()
Życzymy smacznego!