Składniki
- 3 suche wafle
- 1/4 szklanki mleka
- 1/4 szklanki cukru
- 275 gram miękkiego masła
- 1 szklanka mleka w proszku
- 160 gram nutelli
- 1 łyżka kakao
- 50 gram zmielonych orzechów laskowych
- 150 gram grubo posiekanych orzechów laskowych
- 100 gram rozpuszczonej mlecznej czekolady
Przepis
Do miski dodajemy lekko podgrzane mleko oraz cukier.
![]()
Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
175 gram miękkiego masła miksujemy następnie dodajemy do niego cukier roztopiony z mlekiem.Całość miksujemy. Do zmiksowanego masła dodajemy mleko w proszku i ponownie miksujemy.
![]()
![]()
![]()
W osobnym naczyniu łączymy 100 gram masła z nutellą oraz 1 łyżką kakao.
Całość dokładnie miksujemy dodając stopniowo orzechy (zmielone oraz te grupo posiekane). Na pierwszy wafel wylewamy masę czekoladową a następnie dokładnie rozprowadzamy na całej powierzchni.
![]()
Całość przykrywamy waflem.
Tak samo postępujemy w przypadku naszej masy mlecznej.
Na ostatnią warstwę naszych wafli wylewamy rozpuszczoną mleczną czekoladę.
![]()
Odstawiamy na kilka godzin do lodówki i gotowe. Nasze wafle kroimy na małe kawałki a następne wykładamy na talerz.
![]()
Smacznego