- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
Składniki na ciasto:
3 jajka
120 mi gorącej wody
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
50 gram sera żółtego
1 łyżka oliwy
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
Składniki na nadzienie:
serek śmietankowy
szynka
ser żółty
kiełki
Przepis
Żółtka miksujemy razem z gorącą wodą, następnie dodajemy słodką paprykę, dwie łyżki koncentratu pomidorowego oraz starty ser żółty.
![]()
Całość dokładnie miksujemy jednocześnie dodając oliwę, mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną.
W międzyczasie miksujemy białko i dodajemy je do naszej masy.
Całość łączymy ze sobą mieszając delikatni łyżką a następnie wylewany na blachę wyłóżoną papierem do pieczenia o wymiarach 24x28cm. Pieczemy naszą masę w 180 stopniach przez 20 minut.
![]()
Po upieczeniu ostawiamy nasze ciasto do całkowitego wystudzenia. Na wystudzone ciasto rozsmarowujemy serek śmietankowy, wykładamy szynkę, starty ser żółty kiełki oraz dokładnie zwijamy.
![]()
![]()
![]()
![]()
Roladę kroimy na plastry o szerokości 2 centymetrów. Najlepiej przygotować ją dzień wcześniej przed planowanym podaniem. Życzymy smacznego!
![]()
![]()