- Czas gotowania: 30 min
- Czas przygotowania: 15 min
Składniki
- 500 gram szpinaku
- 2 łyżki oliwy
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 500 gram łososia
- ciasto francuskie
- 150 gram sera mozzarella
- jajko
- sezam
Przepis
Na patelni podsmażamy oraz doprawiamy szpinak.
Filety z łososia posypujemy z każdej strony pieprzem cytrynowym oraz solą.
Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na dwie części i nacinamy.
Na środek ciasta francuskiego wykładamy szpinak, łososia, ponownie szpinak zaś całość posypujemy startym serem.
![]()
![]()
![]()
Całość przykrywamy plastrami ciasta francuskiego, które należy przeplatać jak warkocz.
Ciasto francuskie smarujemy dokładnie jajkiem oraz posypujemy sezamem. Naszego łososia pieczemy przez około 30 minut w 180 stopniach.
![]()
![]()
![]()
![]()