Składniki
200 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
pół cebuli
4 ząbki czosnku
10 g imbiru
1 marchewka
½ główki kapusty pekińskiej
1 l bulionu
100 ml sosu sojowego
pieprz
olej
świeża papryczka chili
świeża kolendra
Przepis
![]()
W garnku rozgrzać olej.
![]()
Na rozgrzany olej wrzucić mięso i podsmażyć.
![]()
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
![]()
Wszystko razem wciąż podsmażać mieszając.
![]()
Dodać pokrojony czosnek
![]()
i imbir
![]()
oraz pokrojoną w słupki marchewkę.
![]()
Wszystko razem podsmażyć około 5 minut.
![]()
Dodać kapustę pekińską.
![]()
Zalać bulionem i gotować pod przykryciem około 10 minut, co jakiś czas mieszając.
![]()
![]()
Następnie dodać sos sojowy
![]()
oraz pieprz.
![]()
![]()
Gotową zupę nałożyć do miski lub talerza i posypać świeżą kolendrą.
![]()
Na wierzch położyć pokrojoną papryczkę chili
![]()
oraz pokrojoną w słupki marchewkę.
![]()
Życzymy smacznego!